Μικροένταξη μεταναστών

Εργαλεία για εκπαιδευτές και εκπροσώπους της αγοράς εργασίας

MiMi Migrants' microintegration

Η Ακαδημία Επιχειρηματικότητας σας προσκαλεί στην εκδήλωση «Μικροένταξη μεταναστών: Εργαλεία για εκπαιδευτές και εκπροσώπους της αγοράς εργασίας» που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 18:00 – 19:30.

Το θέμα είναι η ενημέρωση εκπροσώπων της αγοράς εργασίας και εκπαιδευτών πάνω σε θέματα διαπολιτισμικότητας με στόχο την καλύτερη μικροένταξη μεταναστών τόσο στην κοινωνική όσο και την επαγγελματική ζωή της χώρας υποδοχής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου ‘MiMi – Migrants’ microintegration into work and social life‘ το οποίο επικεντρώνεται στην προσφορά πρακτικών λύσεων και εκπαιδευτικού υλικού για την καθημερινή εργασία με μετανάστες με στόχο τη βελτίωση της προσωπικής τους ένταξης στην αγορά εργασίας και την κοινωνία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα φιλοξενηθούν παρεμβάσεις από οργανισμούς και φορείς που δουλεύουν πάνω στην μικροένταξη των μεταναστών, ενώ θα παρουσιαστεί η ένταξη σε ατομικό επίπεδο ως παιδαγωγική έννοια (μεθοδολογίες & καλές πρακτικές) αλλά και ως παράγοντας αλλαγής για εκπαιδευτές/καθοδηγητές/συμβούλους ή διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού σε εταιρείες.

Οι ομιλητές θα μοιραστούν μαζί μας τις εμπειρίες τους σε δραστηριότητες ένταξης μεταναστών, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες στον δρόμο της ένταξης αλλά και τα οφέλη της πολυπολιτισμικότητας στην κοινωνία και την αγορά εργασίας.

📍 Τοποθεσία διεξαγωγής εκδήλωσης: Εκπαιδευτικός Σύνδεσμος Αθηνών «ΗΦΑΙΣΤΟΣ», Τσίλλερ 61, 11144, Αθήνα (πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Άγιος Ελευθέριος).

Ομιλητές

Άννα Δεμίρη

Project Officer στο KMOP

Ασπασία Καραβία

Senior Livelihoods Officer στο International Rescue Committee

Μαρία Νταβαρίνου

Microenterprise Officer στο International Rescue Committee 

Δείτε την ατζέντα της εκδήλωσης. 

MiMi Project Logo
Co-Funded by the Erasmus+ Programme of the European Union