Move Up Workshops #2

Διαδικτυακή σειρά δωρεάν workshops για την ψυχολογική και ψηφιακή ενδυνάμωση των άνεργων μητέρων

People working together

Η Ακαδημία Επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ MOtherhood Valorisation and Empowerment for professional development – Upskilling Pathways / MOVE-UP, διοργανώνει μία σειρά διαδικτυακών workshops για την ψυχολογική αλλά και ψηφιακή ενδυνάμωση των άνεργων μητέρων.

Τα workshops αυτά χωρίζονται σε δύο σειρές διαδικτυακών συναντήσεων με διαφορετικό περιεχόμενο και στόχους η κάθεμία.

  1. Συνεδρίες Συμβουλευτικής (συνεδρίες για την ψυχολογική ενδυνάμωση των μητέρων με επαγγελματία ψυχολόγο)
  2. Workshops Ψηφιακών Δεξιοτήτων (εκπαιδευτικά workshops με στόχο τον ψηφιακό γραμματισμό)

Συνεδρίες Συμβουλευτικής

Η σειρά των διαδικτυακών συνεδριών του προγράμματος MOVE-UP, με την ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια Αιμιλία Μαρκουίζου Γκίκα, στοχεύει στην ψυχολογική ενδυνάμωση των άνεργων μητέρων, προσφέροντας ένα ασφαλές περιβάλλον για προσωπική ανάπτυξη και επαναπροσδιορισμό. Οι συμμετέχουσες καλούνται να εξερευνήσουν τη νέα τους ταυτότητα ως εργαζόμενες μητέρες, να ανταλλάξουν σκέψεις και συναισθήματα, και να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να ισορροπήσουν μεταξύ οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων. Οι συνεδρίες αυτές παρέχουν θεωρητική γνώση και πρακτικές ασκήσεις που προάγουν την ανθεκτικότητα, την αυτογνωσία και την προσωπική ενδυνάμωση.
Οι συνεδρίες αυτές πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη του Οκτωβρίου από τις 9 Οκτωβρίου.
  • 📅 Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024 | 🕒 10:00-12:00
    Συνάντηση 1: Εισαγωγική – Γνωριμία και Σύνδεση
  • 📅 Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024 | 🕒 10:00-12:00
    Συνάντηση 2: Διαχείριση Οικογενειακών και Εργασιακών Ρόλων
  • 📅 Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024 | 🕒 10:00-12:00
    Συνάντηση 3: Εργασιακές Δεξιότητες και Ενδυνάμωση
  • 📅 Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2024 | 🕒 10:00-12:00
    Συνάντηση 4: Αντιμετώπιση της προκατάληψης λόγω ηλικίας και φύλου / Κλείσιμο

Οι εγγραφές για τη σειρά συνεδριών συμβουλευτικής έχουν κλέισει!

Workshops ψηφιακών δεξιοτήτων 

Η σειρά των διαδικτυακών εργαστηρίων ψηφιακών δεξιοτήτων, με τον εκπαιδευτή ενηλίκων Δημήτρη Πανόπουλο, στοχεύει στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των άνεργων μητέρων, με ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους στην αγορά εργασίας. Τα εργαστήρια προσφέρουν πρακτική γνώση και χρήσιμα εργαλεία για την αξιοποίηση της τεχνολογίας, συμβάλλοντας στη βελτίωση της καθημερινής τους ζωής και της επαγγελματικής τους πορείας. Μέσα από θεματικές ενότητες όπως η διαχείριση δεδομένων, η αποτελεσματική επικοινωνία, η δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου και η ασφάλεια στο διαδίκτυο, οι συμμετέχουσες αποκτούν δεξιότητες που θα τις βοηθήσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του σύγχρονου επαγγελματικού περιβάλλοντος.
  • 📅 Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2024 | 🕒 11:00-12:30
    Workshop #1: Γραμματισμός Πληροφοριών και Δεδομένων
  • 📅 Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2024 | 🕒 11:00-12:30
    Workshop #2: Επικοινωνία και Συνεργασία
  • 📅 Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2024 | 🕒 11:00-12:30
    Workshop #3: Δημιουργία Ψηφιακού Περιεχομένου
  • 📅 Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2024 | 🕒 11:00-12:30
    Workshop #4: Ασφάλεια
  • 📅 Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2024 | 🕒 11:00-12:30
    Workshop #5: Επίλυση Προβλημάτων

Οι εγγραφές για τη σειρά workshops ψηφιακών δεξιοτήτων είναι ανοιχτές!

Bonus Συνάντηση 🎁 : Δημιουργία Ανταγωνιστικού Βιογραφικού για την Αγορά Εργασίας

Μετά την ολοκλήρωση των δύο σειρών εργαστηρίων, οι συμμετέχουσες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια επιπλέον, bonus διαδικτυακή συνεδρία την Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου, από τις 11:00 έως τις 12:30, σε συνεργασία με τον οργανισμό Women On Top. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, οι ωφελούμενες θα μάθουν πώς να δημιουργήσουν ένα σωστό και ανταγωνιστικό βιογραφικό που θα τους δώσει πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας. Θα συζητηθούν οι βασικές αρχές που πρέπει να περιλαμβάνει ένα βιογραφικό, ενώ θα γίνει και καθοδήγηση για τη σύνταξη ενός Europass CV, ώστε να είναι προετοιμασμένες για τις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς.

Πως μπορείτε να συμμετάσχετε στα Move Up Workshops;

Η συμμετοχή σας σας στα Move Up Workshops είναι μία απλή διαδικασία:

👉 1. Κάντε εγγραφή στο δωρεάν μάθημα του Move Up στα ελληνικά 

👉 2. Συμπληρώστε τα τεστ αυτοαξιολόγησης για να αξιολογήσετε τις ικανότητες και τις ανάγκες σας (το τεστ Προσωπικής Ανάπτυξης είναι ανενεργό καθώς έχει ολοκληρωθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων στη σειρά συνεδριών συμβουλευτικής, οπότε κάνετε μόνο το Ερωτηματολόγιο Αυτο-αξιολόγησης Ψηφιακής Ικανότητας)

👉 3. Συγχαρητήρια! Μόλις εξασφαλίσατε τη συμμετοχή σας στα δωρεάν Workshops Ψηφιακών Δεξιοτήτων! Θα λάβετε ένα email από την ομάδα μας με τα links για τις διαδικτυακές συναντήσεις στο Zoom.

Για τα συμμετοχή σας στα workshops θα λάβετε ευρωπαϊκό πιστοποιητικό δεξιοτήτων (European Digital Credential for Learning)!

Τι είναι το έργο Move Up; – Info Corner

Το έργο MOVE-UP σκοπεύει να αναπτύξει μια ευέλικτη και ποιοτική πορεία αναβάθμισης των δεξιοτήτων για τις γυναίκες που αναζητούν εργασία και αφιερώνουν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου και των προσπαθειών τους στο ρόλο της μητέρας και οι οποίες έχουν ανάγκη να (επαν)ενταχθούν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και στην αγορά εργασίας.

Το επίκεντρο αυτής της πορείας για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων είναι η προσωπική, κοινωνική και μαθησιακή ικανότητα (PSL), η οποία έχει ήδη αποδειχθεί αποτελεσματική κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη άλλων βασικών ικανοτήτων για τη δια βίου μάθηση (αλφαβητισμός, αριθμητική ικανότητα και ψηφιακές δεξιότητες) και τη βελτίωση των ευκαιριών απασχόλησης, μέσω της συμμετοχής των γυναικών σε πιο τυπική κατάρτιση.

Ακολουθήστε μας για να μένετε ενημερωμένοι για όλες μας τις εκδηλώσεις!