Meet the Buyer event

Μία διαδικτυακή εκδήλωση για νέες συνεργασίες με κοινωνικό αντίκτυπο

People working together

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Buy Social Europe B2B, η Ακαδημία Επιχειρηματικότητας διοργανώνει ένα διαδικτυακό Meet the Buyer event στις 30 Οκτωβρίου. Αυτή η εκδήλωση φέρνει κοντά κοινωνικές και συμβατικές επιχειρήσεις, με στόχο τη δημιουργία νέων εμπορικών σχέσεων που προσφέρουν πραγματικό κοινωνικό αντίκτυπο και ενισχύουν τη βιωσιμότητα των εμπλεκόμενων εταιρειών.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση αυτή αποτελεί μια σπουδαία ευκαιρία για τις επιχειρήσεις να γνωρίσουν νέους συνεργάτες, να ανταλλάξουν ιδέες και να ενισχύσουν την επιχειρηματική τους δυναμική. Ας δούμε μερικά από τα βασικά οφέλη που προσφέρει το Meet the Buyer event, τόσο για τις κοινωνικές όσο και για τις συμβατικές επιχειρήσεις.

Οφέλη για τις κοινωνικές επιχειρήσεις 

  • Διεύρυνση Δικτύου: Μέσα από την εκδήλωση, οι κοινωνικές επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με συμβατικές επιχειρήσεις, να αναπτύξουν νέες συνεργασίες και να εισέλθουν σε αγορές που ίσως μέχρι τώρα δεν είχαν πρόσβαση. Αυτό τους επιτρέπει να αποκτήσουν νέους πελάτες και να αυξήσουν την παρουσία τους σε μεγαλύτερες αγορές.
  • Ανάπτυξη Πωλήσεων: Η άμεση επαφή με συμβατικές επιχειρήσεις μπορεί να οδηγήσει σε νέες εμπορικές συμφωνίες, αυξάνοντας τις πωλήσεις των προϊόντων και των υπηρεσιών τους. Αυτό αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για την οικονομική ανάπτυξη των κοινωνικών επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα προωθεί την αποστολή τους για κοινωνικό όφελος.
  • Ενίσχυση Κοινωνικού Αντικτύπου: Μέσα από τις νέες συνεργασίες που θα προκύψουν, οι κοινωνικές επιχειρήσεις θα μπορέσουν να διευρύνουν το κοινωνικό τους έργο, ενισχύοντας τον αντίκτυπό τους σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα. Αυτό συμβάλλει στην ενδυνάμωση της θέσης τους στο οικοσύστημα των κοινωνικών επιχειρήσεων.

Οφέλη για τις συμβατικές επιχειρήσεις 

  • Ενίσχυση Δείκτη ESG: Η συνεργασία με κοινωνικές επιχειρήσεις βοηθά τις συμβατικές επιχειρήσεις να ενισχύσουν τα κριτήρια ESG (Environmental, Social, Governance) που αφορούν τη βιωσιμότητα, τη διαχείριση της εταιρικής διακυβέρνησης και τον κοινωνικό αντίκτυπο. Αυτή η ενίσχυση καθιστά τις επιχειρήσεις πιο ελκυστικές σε επενδυτές και χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.
  • Πρόσβαση σε Καινοτόμες Λύσεις: Οι κοινωνικές επιχειρήσεις συχνά αναπτύσσουν καινοτόμες προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση κοινωνικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων. Μέσα από τη συνεργασία με αυτές, οι συμβατικές επιχειρήσεις μπορούν να ενσωματώσουν νέες ιδέες και λύσεις στα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους, αναβαθμίζοντας τη συνολική τους προσφορά.
  • Βελτίωση Εταιρικής Εικόνας: Η συνεργασία με κοινωνικά υπεύθυνες επιχειρήσεις προσδίδει σημαντική αξία στην ταυτότητα και την εικόνα μιας εταιρείας. Η συμμετοχή σε τέτοιου είδους συνεργασίες ενισχύει τη φήμη τους ως υπεύθυνους εταιρικούς πολίτες, κάτι που μπορεί να προσελκύσει πελάτες με συνείδηση για το κοινωνικό και περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Μην χάσετε την ευκαιρία να συνδεθείτε με επιχειρήσεις που μοιράζονται το ίδιο όραμα για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική υπευθυνότητα. Κάντε την εγγραφή σας και γίνετε μέρος της αλλαγής!

Τι είναι το έργο Buy Social B2B; – Info Corner

Το έργο Buy Social Europe B2B στοχεύει στη σύνδεση συμβατικών και κοινωνικών επιχειρήσεων, προκειμένου να δημιουργήσουν βιώσιμες εμπορικές συνεργασίες με κοινωνικό αντίκτυπο. Μέσα από μια δυναμική συνεργασία με 23 εταίρους σε 17 αγορές της Ευρώπης και πέρα από αυτές, το έργο συγκεντρώνει τις βέλτιστες πρακτικές, ενισχύει την ανταλλαγή γνώσης, συλλέγει δεδομένα και υποστηρίζει την ανάπτυξη των συνεργατών του. Στόχος είναι η ενίσχυση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και η προώθηση της κοινωνικά υπεύθυνης προμήθειας προϊόντων και υπηρεσιών, προσφέροντας λύσεις για τις τρέχουσες κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις.

Ακολουθήστε μας για να μένετε ενημερωμένοι για όλες μας τις εκδηλώσεις!