Δηλώστε συμμετοχή στην εκπαίδευση για τη διαπολιτισμικότητα!

Integration Migration

Η Ακαδημία Επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με το Growth Hub, σας προσκαλεί σε μία ενδιαφέρουσα εκπαίδευση πάνω σε θέματα διαπολιτισμικότητας που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαΐου 2022. Δείτε τις παρακάτω πληροφορίες και εξασφαλίστε τη θέση σας!

Η εκπαίδευση στοχεύει στην ενημέρωση εκπροσώπων της αγοράς εργασίας και εκπαιδευτών πάνω σε θέματα διαπολιτισμικότητας με στόχο την καλύτερη μικροένταξη μεταναστών τόσο στην κοινωνική όσο και την επαγγελματική ζωή της χώρας υποδοχής. Αυτή η εκπαίδευση υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου MiMi – Migrants’ microintegration into work and social life. Παρόμοιες εκπαιδεύσεις πραγματοποιούνται στη Νορβηγία και την Αυστρία.

Προφίλ των συμμετεχόντων:

Η εκπαίδευση απευθύνεται σε:

  • Επαγγελματίες που εργάζονται στον τομέα της ένταξης μεταναστών
  • Στελέχη οργανισμών και εθελοντές που υποστηρίζουν ενεργά την αποτελεσματική ένταξη μεταναστών στη χώρα υποδοχής
  • Εκπροσώπους της αγοράς εργασίας  που είναι αρμόδιοι για θέματα προσωπικού
  • Εκπαιδευτές
  • Όλες/ους όσους ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τις διαπολιτισμικές τους ικανότητες

 Θεματολογία

  • Μεθοδολογίες & Καλές Πρακτικές μικροένταξης από Ελλάδα, Αυστρία και Νορβηγία
  • Οπτικά σενάρια με θέματα διαπολιτισμικότητας στον χώρο εργασίας

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν και να επεκτείνουν το δίκτυό τους κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης μέσω δραστηριοτήτων, ανταλλαγής εμπειριών και ανοιχτών συζητήσεων, με τη βοήθεια του εκπαιδευτή.

Ημερομηνία & Ώρα διεξαγωγής της εκπαίδευσης: Τετάρτη 25 Μαΐου, 16.00 -18.00

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά.

Οφέλη από τη συμμετοχή σας

  • Κατανόηση πάνω σε θέματα διαπολιτισμικότητας τόσο σε κοινωνικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο
  • Γνώσεις και δεξιότητες για πιο αποτελεσματική ένταξη μεταναστών στη χώρα υποδοχής
  • Οι συμμετέχοντες θα έχουν προτεραιότητα στην επιλογή Ελλήνων συμμετεχόντων για μελλοντικές εκπαιδεύσεις της Ακαδημίας Επιχειρηματικότητας και του Growth Hub στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων:
  • Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης της εκπαίδευσης στο πλαίσιο του έργου MiMi – Migrants’ microintegration into work and social life

 

Τοποθεσία διεξαγωγής της εκπαίδευσης: Εκπαιδευτικός Σύνδεσμος Αθηνών «ΗΦΑΙΣΤΟΣ», Τσίλλερ 61, 11144, Αθήνα (πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ “Άγιος Ελευθέριος”)

Σε περίπτωση συμμετοχής ενδιαφερομένων με τόπο διαμονής εκτός Αθηνών, η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί και διαδικτυακά μέσω δωρεάν εγγραφής στο Zoom: https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZEpdOuvqT4pG9Y8W8zM2It_gc79CMBG7NVI

Εκπαιδεύτρια: Ιωάννα Ρούσσου, BSc

Η Ιωάννα είναι κάτοχος πτυχίου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Αυτή την περίοδο κάνει το μεταπτυχιακό της στην Επιχειρηματικότητα και Συμβουλευτική στον Αγροτικό Τομέα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εμπειρία ως Marketing & Public Relations Manager, σε διάφορους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς νεολαίας. Επίσης, υπήρξε υπεύθυνη έργου και ερευνήτρια σε αρκετά ευρωπαϊκά έργα. Σήμερα, είναι Lead Director στον οργανισμός “Growth Hub” και επικεφαλής στο έργο “www.Uni-ties.gr“. Η αποστολή της είναι να βοηθήσει τους νέους να αναπτυχθούν και να πετύχουν!

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν!

 

Η εκπαίδευση υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου MiMi – Migrants’ microintegration into work and social life. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://microintegration.eu/.