Η πρώτη μας ανοιχτή εκδήλωση!

Εκδήλωση της Ακαδημίας Επιχειρηματικότητας και του Εκπαιδευτικού Συνδέσμου Αθηνών Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

People working together

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Απριλίου με μεγάλη επιτυχία η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση της Ακαδημίας Επιχειρηματικότητας και του Εκπαιδευτικού Συνδέσμου Αθηνών Ο ΉΦΑΙΣΤΟΣ στις εγκαταστάσεις του ΗΦΑΙΣΤΟΥ στα Άνω Πατήσια!

Η εκδήλωση είχε ως στόχο την παρουσίαση των δύο φορέων σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς με ιδιαίτερη μνεία στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ “Soc Entrep4NGOs – Social Entrepreneurship eLearning Programme for NGOs” που αφορά στην εκπαίδευση των μη κυβερνητικών οργανισμών στην επιχειρηματικότητα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος συμμετεχόντων από ποικίλους κλάδους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Έδωσαν το παρόν εκπρόσωποι από δημόσιους φορείς, (ΔΥΠΑ, ΕΥΔΑΠ κ.α) από ΜΚΟ (WWF, Odyssea κ.α) από εκπαιδευτικά ιδρύματα (ΑΠΘ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κ.α), από κοινωνικές επιχειρήσεις (Επανεκκίνησις, Goodfairy κ.α), από Επιμελητήρια (Ελληνοισπανικό Επιμελητήριο) αλλά και από ιδιωτικές επιχειρήσεις (Όμιλος Goody’s A.E. – everest A.E., COSMOTE κ.α).

Την εκδήλωση άνοιξε ο Αντιπρόεδρος του Εκπαιδευτικού Συνδέσμου Αθηνών Ο ΉΦΑΙΣΤΟΣ, κ. Κωνσταντίνος Μαχαίρας, ο οποίος έκανε μία σύντομη εισαγωγή στην ιστορία του ΗΦΑΙΣΤΟΥ και το όραμα αναβίωσης του σε μία κιβωτό εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων σε συνεργασία με την Ακαδημία Επιχειρηματικότητας. 

Την παρουσίαση συνέχισε ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Επιχειρηματικότητας και του ΗΦΑΙΣΤΟΥ, κ. Ανδρέας Στεφανίδης ο οποίος αναφέρθηκε στην αποστολή και το όραμα της Ακαδημίας Επιχειρηματικότητας για την ανάπτυξη επιχειρηματικής νοοτροπίας και δεξιοτήτων στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες που προσφέρει και στον εκπαιδευτικό και κοινωνικό της αντίκτυπο. Ο κ. Στεφανίδης, όσον αφορά τις επιχειρηματικές δεξιότητες αναφέρθηκε εκτενώς στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «ENTREPUBL (ENTREpreneurial skills in the PUBLic sector: a digital approach)» για την ανάπτυξη επιχειρηματικής νοοτροπίας στον δημόσιο τομέα για το οποίο παρέχεται δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα υβριδικής μορφής.

Στην συνέχεια η Υπεύθυνη Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της Ακαδημίας Επιχειρηματικότητας, κα Έλενα Στάμου παρουσίασε τα  21 ευρωπαϊκά τρέχοντα προγράμματα του οργανισμού που αφορούν στην επιχειρηματικότητα, την κοινωνική επιχειρηματικότητα, τη βιωσιμότητα, την ένταξη των μεταναστών, την νεολαία, την απασχολησιμότητα ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, την τεχνολογία, την εκπαίδευση και την διαπεριφερειακή συνεργασία. 

Την παρουσίαση των προγραμμάτων συνέχισε η κα Βίκυ Αξαοπούλου με την αναλυτική παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος “Soc Entrep4NGOs – Social Entrepreneurship eLearning Programme for NGOs” για την ικανότητα δραστηριοποίησης των ΜΚΟ στον τριτογενή τομέα.

Η παρουσίαση των προγραμμάτων ολοκληρώθηκε με μία σύντομη αναφορά στο πρόγραμμα MOVE UP-MOtherhood Valorisation and Empowerment for professional development – Upskilling Pathways για την επαγγελματική ενδυνάμωση των μητέρων από την Ψυχολόγο και συνεργάτιδα της Ακαδημίας Επιχειρηματικότητας, κα Αιμιλία Μαρκουίζου Γκίκα.

Την εκδήλωση έκλεισε με χαιρετισμό η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών, κα Αφροδίτη Μπλέτα εκφράζοντας τη στήριξη της Ένωσης προς τις καινοτόμες εκπαιδευτικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες της Ακαδημίας Επιχειρηματικότητας και προς το όραμα αναβίωσης του ΗΦΑΙΣΤΟΥ.

Ακολούθησε κοκτέιλ και δικτύωση για τους συμμετέχοντες οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους και να συζητήσουν για τα τρέχοντα ευρωπαϊκά έργα της Ακαδημίας Επιχειρηματικότητας, τόσο στον χώρο της εκδήλωσης, όσο και στον εκθεσιακό χώρο παρουσίασης των έργων, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους Project Managers για το περιεχόμενο και τους στόχους του κάθε έργου.

Ευχαριστούμε πολύ τους ομιλητές μας για την συνεισφορά τους και πάνω από όλα ευχαριστούμε όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας και μοιραστήκατε το όραμά μας!!

Ακολουθήστε μας στα Social Media για να ενημερώνεστε για όλες τις δράσεις μας!!